Ofrena de flors a la Puríssima i Rosari Blau

Hem començat l’últim cap de setmana de Festes i, com és habitual, el dissabte iniciàrem la vesprada amb la celebració de la tradicional Ofrena de flors a la Puríssima, seguida d’una Missa al pati de Sant Francesc.

Quan la comitiva, després de recórrer els carrers de Llíria sumant més i més participants que volien oferir les seues cistelles i/o rams de flors a la Puríssima, estava apropant-se al pati de Sant Francesc, els portants acompanyaren la imatge de la Puríssima des de l’interior del temple a l’exterior, mentre eren llançades les 21 Salves d’Honor i voltejaven les campanes.

Conforme els assistents passaven per davant de la Puríssima, les cistelles i rams de flors eren dipositades al voltant de la Mare de Déu. En breus moments, començaria la Missa en el pati.

En finalitzar la Missa, com és costum, les famílies pogueren acostar els seus xiquets i xiquetes per tal que el senyor rector els oferira a la Verge.

Ja per la nit, a les 23:00 hores, la imatge de la Verge Maria de les Germanes de la Caritat de Santa Anna de Llíria va presidir el tradicional Rosari Blau.

La llum dels ciris blaus recoverts pel típic fanalet de cartró que oferix la Clavaria i Majoralia de cada any en la Repartida de la Cera va il·luminar els carrers del Raval.